Grafisk formgivning

Böcker och tidskrifter. Reprofotografering, digital bildbehandling, layout och prepress med tryckoptimering och leverans.

Jag kan åta mig både små och stora uppdrag. För boken Studio Wezäta handlade det om hela formgivningen från manus till tryck. Dessutom skannade jag Wezätas månadshäfte med medhavd skanner på Göteborgs stadsbibliotek och gå igenom arkiven på Göteborgs stadsmuseum bland reklamtryck och glasplåtar. I andra projekt kanske det bara handlar om färgkorrigering och retusch.

Genom ett samarbete med formgivaren Ulf Jacobsen i Hemse blev det arbeten för bland annat bokförlaget Thales, Gotlands hembygdsförening och Kungliga biblioteket. Biblis är Kungliga bibliotekets vänförening som ger ut en kvartalstidskrift för bokvänner. Jag ansvarade för för bildåtergivning, layout och tryckleverans från nummer 32-104.

Biblis 65 omslag

Industrihistoria och gamla maskiner har alltid intresserat mig. Jag hade turen att få arbeta med Industriminne av Jan-Bertil Schnell vilket sedan ledde till mer. Först En historia om kraftmaskiner av Bengt Spade, Tre Strömmar av Jan-Bertil Schnell och vidare till Spades adepter Lena Knutson Udd och Ida Dicksson med böckerna Studio Wezäta, Tidtaget och Med Volvo i fokus. Från fotografihistoria till repro- och tryckhistoria med Jemsebymetoden, utgiven av Intermezzo Grafik.

galleri

Kontakta Intermezzo Grafik

Vad är du intresserad av? Markera ämnen.
Var kan jag kontakta dig?
Ditt meddelande