Giclée trycks ut på grafikpapper tillverkat av bomull som är ytbehandlad för att ta emot fägen på bästa sätt och utan optiska vitmedel. De grafiska bladen uppfyller museums krav på arkivbeständighet. Underlaget kan vara fotograferat konstverk eller helt skapad i datorn. Syftet är att göra en originalserie i begränsad signerad upplaga.
Begreppet giclée härstammar från gicleur, det franska tekniska begreppet för sprutmunstycke. Ett annat namn för tekniken är fine art print, ofta använt av fotografer. Foton skrivs ofta ut på mer eller mindre glansiga material. Bilderna är digitala och skrivaren är en professionell bläckstråleskrivare som har ljusäkta pigment.

Konstnären är närvarande och beslutar när bearbetningen är godkänd, rätt papper är valt och färgerna korrigerade. Eftersom materialet är dyrt görs oftast provlappar med viktiga detaljer eller nyanser i bilden. Närvaron kan skötas på distans med hjälp av brevväxling och telefonsamtal.
Giclée på Intermezzo skrivs ut med en Epson Surecolor P8000. Största rullbredd är 44″ (1117 mm).
Ella Tillema, Karin Almlöf, Dan Wolgers, Benedictio Carling, Kenneth Andersson, Bertil Almlöf, Pontus Ljungberg, Lotta Lagerkkrantz, Pia Ingelse, Peter Wiklund, Magnus Reed, Nils-Erik Degerman